Putrajaya Events For July 2014

Mufti Ismail Menk Ramadhan 2014 in Malaysia

Getting to the Companions series will be LIVE at 10.15pm – Malaysian time (+8 GMT)

Day 19 - Getting to know the Companions

https://new.livestream.com/nuralanuracademy/MIMRamadhan-Day19

London (UK) – 3.15pm
Dubai (UAE) – 6.15pm
Sydney (Australia) – 12.15am (16th July)
New York (USA) – 10.15am
Islamabad (Pakistan) – 7.15pm
Toronto (Canada) – 10.15am
Cape Town (South Africa) – 4.15pm
Dhaka (Bangladesh) – 8.15pm
Jakarta (Indonesia) – 9.15pm
New Delhi (India) – 7.45pm

*******

Ramadan Festival Putrajaya 2014

FRP

Layout Plan

*******

15 – 24 July 2014

Jom Beli Barang Raya @ Putrajaya

Putrajaya Corporation (PPJ) Complex, Precint 3, Putrajaya

30th June – 9th July 2014

Book Expo, Ramadan Festival, Putrajaya

********

4th July 2014

Bicara Nur Ramadan

Photo: Perbadanan Putrajaya melalui Local Agenda 21 Putrajaya akan menganjurkan BICARA NUR RAMADHAN LA21 PUTRAJAYA   di Dewan Seri Siantan, Kompleks PPj  pada 4 Julai 2014 (Jumaat) dari 9.00 pagi hingga 12.00 tengah hari.</p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Program Bicara Nur Ramadhan ini melalui tiga (3) orang ahli panel yang telah dijemput, akan membicarakan tentang keindahan, keajaiban dan keistimewaan bangun malam untuk bermunajat bagi meraih cinta dari pencipta-Nya.  </p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Program ini juga dianjurkan bertujuan untuk memperteguhkan semangat ukhwah dan persaudaraan di antara  warga PPj dengan rakan kongsi LA 21 Putrajaya terdiri dari para wakil komuniti, wakil NGO, wakil sektor awam dan swasta.         :

20th June-20th July 2014

The Store Factory Sales

Cempaka Sari Auditorium, Putrajaya Corporation

*******

10th July 2014

#Pray For Gaza

Tuanku Mizan Mosque

Photo: Solat Hajat # Pray 4 Gaza akan diadakan selepas solat Zohor di masjid tuanku mizan zainal abidin pada 10 Julai 2014.  Semua yang berkelapangan dijemput hadir.</p><br /><br /><br />
<p>#Pray4Gaza

******

June – 14th July 2014

Samba BRASIL Fiesta

3K Presint 9, Putrajaya

Photo: Paparan Tayangan Skrin Besar bagi Perlawanan Antara Belgium vs Russia pada hari ini! Ayuh Warga Putrajaya memeriahkan suasana demam Bolasepak Sempena Piala Dunia 2014! Lokasi di ruang legar Medan Selera Seri Teja Presint 9 Jam 9mlm - 2pg!! Pelbagai AKTIVITI menarik boleh disertai dan peluang memenangi hadiah cabutan bertuah!!! Realiti Piala Dunia 2014!! Jom Turun beramai-ramai ke Putrajaya!!

*******************

15th July 2014

Metrojaya Warehouse Sale

Putrajaya International Conventional Center(PICC)

Photo: Puspanita Kementerian Wilayah Persekutuan menyediakan 23 tapak gerai untuk membuat jualan pada 18 Julai 2014. </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Sekira berminat untuk memohon gerai-gerai jualan pada sila email/hubungi zabibah@ppj.gov.my / 03 8887 7058 atau zarinah@ppj.gov.my / 03 8887 7184  pada atau sebelum  16 Julai 2014, jam 12.00 tengahari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s